Auto huren Groningen
Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

promo code

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Thrifty Autoverhuur Groningen

Ervaar Groningen, de bruisende studentenstad in het noorden, met de autoverhuur services van Thrifty. Met een op de vier inwoners als studenten, klopt Groningen van jeugdige energie. Verken zijn rijke geschiedenis, ooit een welvarende Hanzestad, door te wandelen door de Vismarkt of de zeventiende-eeuwse Prinsentuin. Geen bezoek is compleet zonder de iconische Martinitoren te beklimmen.

Ondanks zijn noordelijke ligging is Groningen goed verbonden. Met een autoverhuur van Thrifty bereikt u Leeuwarden in slechts 50 minuten en Zwolle in iets meer dan een uur. Zelfs een dagtocht naar Duitsland, met name Bremen, is binnen handbereik, slechts 2 uur rijden.

Autoverhuur Groningen - Thrifty Car Rental

iconAutoverhuur locaties in Groningen

1 autoverhuur locatie gevonden in Groningen

 • icon
 • icon
1 Autoverhuur op de vestiging Groningen Dt GRQC52 in Groningen - Thrifty Car Rental

Groningen Dt GRQC52

 • map icon LAAN VAN DE VRIJHEID 280A 9728 GN GRONINGEN
 • time icon Mo-Fr 0800-1800, Sa 0900-1300, Su Closed
 • call icon 505254536

Natuurlijk wil je je Groningen huurauto veilig kunnen parkeren als je de Martinitoren gaat beklimmen, of als je je benen in de Prinsentuin wilt strekken om daarna een koffie latte macchiato in het kattencafé te drinken. Hier zijn twee locaties:

Parkeergarage Interparking Centrum (9711 KB) – goedkoop parkeren

 • Betaald parkeren - 340 plekken - elektrische oplaadpunten - aan de Vismarkt
 • Op loopafstand van de Korenbeurs, Grote Markt en de Herestraat.

Parkeergarage Q-Park Ossenmarkt (9712 NR) – rand binnenstad

 • Betaald parkeren - 320 plekken - elektrische oplaadpunten
 • Op loopafstand van onder meer de Martinitoren, de Prinsentuin, en het Universiteitsmuseum.

Groningen heeft zich als doel gesteld voetgangers en fietsers meer ruimte te geven. Om dit te realiseren heeft de gemeente de snelheid binnen de bebouwde komen in specifieke zones naar 30 kilometer per uur teruggebracht. Let op je snelheid tijdens het rijden met je huurauto Groningen

 • Binnen de bebouwde kom aangegeven door borden geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.
 • Op de toevoerwegen naar de binnenstad zoals de Europaweg, Bedumerweg, het Hoendiep, Emmaviaduct en Damsterdiep is de maximumsnelheid 50 km/u.

 • De Ring Groningen met afritnummering loopt om en door Groningen bestaat uit de N370 Noordzeeweg (Ring Noord), N46 Beneluxweg (Ring Oost), N370 Friesestraatweg (Ring West) en de N7 Weg der Verenigde Naties (Ring Zuid).
 • De diverse toevoerwegen naar de binnenstad van Groningen zoals de Europaweg, Bedumerweg, het Hoendiep, Emmaviaduct en Damsterdiep.

Groningen mag niet klagen wat files betreft, je hoeft niet echt rekening te houden met extra reistijd, alleen tijdens de spits op onder meer de onderstaande locaties

De N370 tussen de Noorderhoogebrug en Reitdiepplein;

 • Langzaam rijdend verkeer op de toevoerwegen van en naar de binnenstad: Europaweg, Bedumerweg, het Hoendiep, Emmaviaduct[M1]  en Damsterdiep.
 • Julianaplein

Met het huren van een auto bij Thrifty rij je in een handomdraai naar Sneek om de beroemde Waterpoort en de Fontein van Fortuna te zien.

 • Afstand Groningen – Sneek: 81 km. Reistijd: 1 uur 10 min.
 • Rij naar de Europaweg -> voeg in op de N7 -> vervolgens naar de A7
 • Neem afslag E22 Den Helder/Sneek en op de A7 -> afslag 22-43-Sneek-Oost

Van vintage tot ketens tot originele boetiekjes, kortom, voor ieder wat wils. Thrifty Autoverhuur in Groningen heeft voor je gemak de locaties bij elkaar gezet waar je gezellig kunt shoppen:

 • A-Kwartier – de Hoge en Lage der A, het A-Kerkhof voor kunst en luxe
 • Folkingestraat – midden in het centrum met originele winkels en eettentjes
 • Oosterstraat – winkelen in historische panden voor mode, lifestyle en interieurtrends
 • Zwanestraat en Kromme Elleboog – vintage en speciaalzaken
 • Westerhaven – trendy wijk met hippe lokale winkels en horeca
 • Oude Kijk in ’t Jatstraat – midden in het academisch hart van Groningen, koffietentjes, vintage…

Tip van autoverhuur Groningen: buiten het centrum winkelen? Rij met je Groningen huurauto naar onderstaand winkelcentrum met meer dan 80 winkels waar je vast en zeker iets van je gading vindt:

 • Winkelcentrum Paddepoel – grootste overdekte winkelcentrum van het Noorden

Adres: Eikenlaan 330, 9742 AP Groningen

Parkeren doe je op de parkeerlocaties P1 en P2 bij het winkelcentrum. Het eerste 1,5 uur is gratis.

 

Een avondje los gaan, dansen, wijntje of kletsen in de kroeg?

Thrifty Autoverhuur in Groningen heeft een paar tips voor je.

 • De Poele- en Peperstraat en niet te vergeten de Grote Markt in het hartje centrum zijn de locaties bij uitstek waar je cafés, bruine kroegjes, bars, clubs hebt.
 • Stap binnen bij Ocean 41, en waan je op het strand in deze beachclub met exotische cocktails en hete muziek.

Adres: Grote Markt 41, 9711 LV Groningen.

Parkeer je Groningen huurauto veilig bij parkeergarage Forum, (9712JS Groningen)

 • Voor fine dining, arcade games en dansen tot zonsopgang op techno & bass ga je naar Oost.

Adres: Oosterstraat 13A, 9711 NN Groningen.

Parkeren: zie bovenstaande parkeergelegenheid.

Veelgestelde vragen

Is er een milieuzone in Groningen ingesteld?

Nee, op dit moment nog niet.

Welke papieren moet ik tijdens een politiecontrole in Groningen laten zien?

Je rijbewijs, kentekenbewijs en de groene kaart (verzekeringsbewijs).

Staan er flitspalen in Groningen?

Ja, vooral op trajecten waar veel snelheidsovertredingen plaatsvinden. Bovendien voert de politie regelmatig mobiele snelheidscontroles op de aanvoerwegen naar de binnenstad van Groningen uit.

Wat moet ik doen bij autopech in Groningen?

Probeer de auto helemaal rechts van de weg te parkeren en zet de alarmlichten aan. Bel de vestiging van Thrifty en een autohulpdienst zoals de Wegenwacht van de ANWB.

Wat zijn de regels voor het huren van een auto in Nederland?

Bij het huren van een auto in Nederland zijn er verschillende regels en vereisten waar u rekening mee moet houden:

 1. Minimumleeftijd: Over het algemeen is de minimumleeftijd voor het huren van een auto 21 jaar. Sommige verhuurbedrijven kunnen echter eisen dat chauffeurs minimaal 23 of zelfs 25 jaar oud zijn, en voor chauffeurs jonger dan 25 jaar kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.
 2. Rijbewijs: u moet een geldig rijbewijs van uw thuisland hebben of een internationaal rijbewijs (IDP) als uw rijbewijs niet in het Engels, Nederlands, Frans of Duits is.
 3. Verzekering: De basisverzekering is doorgaans inbegrepen in de huurprijs en dekt schade aan de huurauto en wettelijke aansprakelijkheid. Het is echter raadzaam om aanvullende verzekeringsopties te overwegen, zoals Collision Damage Waiver (CDW) en Theft Protection (TP) om uw financiële aansprakelijkheid bij ongevallen of diefstal te verminderen.
 4. Creditcard: De meeste autoverhuurbedrijven vereisen een creditcard op naam van de hoofdbestuurder om de huur te garanderen. De creditcard wordt gebruikt voor de borg en eventuele extra kosten die tijdens de huurperiode worden gemaakt.
 5. Boekingsbevestiging: Zorg dat u altijd uw boekingsbevestiging of huurvoucher bij u heeft als u de auto ophaalt.

Moet ik een auto huren in Groningen?

Of u wel of niet een auto moet huren in Groningen hangt af van verschillende factoren die zijn afgestemd op uw individuele behoeften en voorkeuren. Eerst en vooral beschikt Groningen over een goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem, inclusief bussen en treinen, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor het navigeren door de stad en haar directe omgeving. Als u echter bij uw verkenningen prioriteit geeft aan flexibiliteit en autonomie, kan het huren van een auto voordelig zijn. Met een huurauto krijgt u de vrijheid om buiten de stadsgrenzen van Groningen te reizen en nabijgelegen attracties of landelijke landschappen in uw eigen tempo te verkennen. Het is vermeldenswaard dat parkeren beperkt en prijzig kan zijn in het stadscentrum, dus houd bij het nemen van uw beslissing rekening met de logistiek en kosten die met parkeren gepaard gaan.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Thrifty haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.