Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Thrifty Autoverhuur Groningen

Wie Groningen noemt, denkt aan de Martinitoren, Prinsentuin, Vismarkt, het Forum Groningen, de Kades, Storyworld en het Kattencafé Op z’n Kop, miauw.

Met auto huren Groningen kun je zoveel meer plan een zeehonden waddenexcursie  en zwem met zeehonden of bezoek Bourtange, een historisch vestingstadje met al zijn charmes.

Bij Thrifty autoverhuur in Groningen, Nederland kun jij je steentje aan groener rijden bijdragen door een van de elektrische auto’s, hybride modellen of zuinige benzineauto’s uit ons wagenpark te kiezen.

Al onze auto’s beschikken over de nieuwste technologie voor veiligheid en communicatie en gericht op comfort voor jou en medepassagiers.

Huur je auto bij Thrifty en ontdek alle weetjes en feitjes over Groningen!

iconAuto huren GRONINGEN

1 - Locatie

  • icon
  • icon
1 map marker

GRONINGEN DT

  • map icon LAAN VAN DE VRIJHEID 280A 9728 GN GRONINGEN
  • time icon Mon-Fri 0800-1800, Sat 0900-1300, Sun Closed
  • call icon 505254536

Natuurlijk wil je je Groningen huurauto veilig kunnen parkeren als je de Martinitoren gaat beklimmen, of als je je benen in de Prinsentuin wilt strekken om daarna een koffie latte macchiato in het kattencafé te drinken. Hier zijn twee locaties:

Ø  Parkeergarage Interparking Centrum (9711 KB) – goedkoop parkeren

Betaald parkeren - 340 plekken - elektrische oplaadpunten - aan de Vismarkt

Op loopafstand van de Korenbeurs, Grote Markt en de Herestraat.

 Ø  Parkeergarage Q-Park Ossenmarkt (9712 NR) – rand binnenstad

Betaald parkeren - 320 plekken - elektrische oplaadpunten

Op loopafstand van onder meer de Martinitoren, de Prinsentuin, en het Universiteitsmuseum.

Groningen heeft zich als doel gesteld voetgangers en fietsers meer ruimte te geven. Om dit te realiseren heeft de gemeente de snelheid binnen de bebouwde komen in specifieke zones naar 30 kilometer per uur teruggebracht. Let op je snelheid tijdens het rijden met je huurauto Groningen

Ø  Binnen de bebouwde kom aangegeven door borden geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.

 Ø  Op de toevoerwegen naar de binnenstad zoals de Europaweg, Bedumerweg, het Hoendiep, Emmaviaduct en Damsterdiep is de maximumsnelheid 50 km/u.

Ø  De Ring Groningen met afritnummering loopt om en door Groningen bestaat uit de N370 Noordzeeweg (Ring Noord), N46 Beneluxweg (Ring Oost), N370 Friesestraatweg (Ring West) en de N7 Weg der Verenigde Naties (Ring Zuid).

 Ø  De diverse toevoerwegen naar de binnenstad van Groningen zoals de Europaweg, Bedumerweg, het Hoendiep, Emmaviaduct en Damsterdiep.

Groningen mag niet klagen wat files betreft, je hoeft niet echt rekening te houden met extra reistijd, alleen tijdens de spits op onder meer de onderstaande locaties

Ø  De N370 tussen de Noorderhoogebrug en Reitdiepplein;

Ø  Langzaam rijdend verkeer op de toevoerwegen van en naar de binnenstad: Europaweg, Bedumerweg, het Hoendiep, Emmaviaduct[M1]  en Damsterdiep.

Ø  Julianaplein

Met het huren van een auto bij Thrifty rij je in een handomdraai naar Sneek om de beroemde Waterpoort en de Fontein van Fortuna te zien.

Ø  Afstand Groningen – Sneek: 81 km. Reistijd: 1 uur 10 min.

Ø  Rij naar de Europaweg -> voeg in op de N7 -> vervolgens naar de A7

Ø  Neem afslag E22 Den Helder/Sneek en op de A7 -> afslag 22-43-Sneek-Oost

Veelgestelde vragen

Is er een milieuzone in Groningen ingesteld?

Nee, op dit moment nog niet.

Welke papieren moet ik tijdens een politiecontrole in Groningen laten zien?

Je rijbewijs, kentekenbewijs en de groene kaart (verzekeringsbewijs).

Staan er flitspalen in Groningen?

Ja, vooral op trajecten waar veel snelheidsovertredingen plaatsvinden. Bovendien voert de politie regelmatig mobiele snelheidscontroles op de aanvoerwegen naar de binnenstad van Groningen uit.

Wat moet ik doen bij autopech in Groningen?

Probeer de auto helemaal rechts van de weg te parkeren en zet de alarmlichten aan. Bel de vestiging van Thrifty en een autohulpdienst zoals de Wegenwacht van de ANWB.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Hertz haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.