Auto huren Groningen

Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Thrifty Autoverhuur Groningen

Ervaar Groningen, de bruisende studentenstad in het noorden, met de autoverhuur services van Thrifty. Met een op de vier inwoners als studenten, klopt Groningen van jeugdige energie. Verken zijn rijke geschiedenis, ooit een welvarende Hanzestad, door te wandelen door de Vismarkt of de zeventiende-eeuwse Prinsentuin. Geen bezoek is compleet zonder de iconische Martinitoren te beklimmen.

Ondanks zijn noordelijke ligging is Groningen goed verbonden. Met een autoverhuur van Thrifty bereikt u Leeuwarden in slechts 50 minuten en Zwolle in iets meer dan een uur. Zelfs een dagtocht naar Duitsland, met name Bremen, is binnen handbereik, slechts 2 uur rijden.

iconAutoverhuur locaties in Groningen

1 autoverhuur locatie gevonden in Groningen

 • icon
 • icon
1 map marker

Groningen Dt GRQC52

 • map icon LAAN VAN DE VRIJHEID 280A 9728 GN GRONINGEN
 • time icon Mon-Fri 0800-1800, Sat 0900-1300, Sun Closed
 • call icon 505254536

Natuurlijk wil je je Groningen huurauto veilig kunnen parkeren als je de Martinitoren gaat beklimmen, of als je je benen in de Prinsentuin wilt strekken om daarna een koffie latte macchiato in het kattencafé te drinken. Hier zijn twee locaties:

Ø  Parkeergarage Interparking Centrum (9711 KB) – goedkoop parkeren

Betaald parkeren - 340 plekken - elektrische oplaadpunten - aan de Vismarkt

Op loopafstand van de Korenbeurs, Grote Markt en de Herestraat.

 Ø  Parkeergarage Q-Park Ossenmarkt (9712 NR) – rand binnenstad

Betaald parkeren - 320 plekken - elektrische oplaadpunten

Op loopafstand van onder meer de Martinitoren, de Prinsentuin, en het Universiteitsmuseum.

Groningen heeft zich als doel gesteld voetgangers en fietsers meer ruimte te geven. Om dit te realiseren heeft de gemeente de snelheid binnen de bebouwde komen in specifieke zones naar 30 kilometer per uur teruggebracht. Let op je snelheid tijdens het rijden met je huurauto Groningen

Ø  Binnen de bebouwde kom aangegeven door borden geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.

 Ø  Op de toevoerwegen naar de binnenstad zoals de Europaweg, Bedumerweg, het Hoendiep, Emmaviaduct en Damsterdiep is de maximumsnelheid 50 km/u.

Ø  De Ring Groningen met afritnummering loopt om en door Groningen bestaat uit de N370 Noordzeeweg (Ring Noord), N46 Beneluxweg (Ring Oost), N370 Friesestraatweg (Ring West) en de N7 Weg der Verenigde Naties (Ring Zuid).

 Ø  De diverse toevoerwegen naar de binnenstad van Groningen zoals de Europaweg, Bedumerweg, het Hoendiep, Emmaviaduct en Damsterdiep.

Groningen mag niet klagen wat files betreft, je hoeft niet echt rekening te houden met extra reistijd, alleen tijdens de spits op onder meer de onderstaande locaties

Ø  De N370 tussen de Noorderhoogebrug en Reitdiepplein;

Ø  Langzaam rijdend verkeer op de toevoerwegen van en naar de binnenstad: Europaweg, Bedumerweg, het Hoendiep, Emmaviaduct[M1]  en Damsterdiep.

Ø  Julianaplein

Met het huren van een auto bij Thrifty rij je in een handomdraai naar Sneek om de beroemde Waterpoort en de Fontein van Fortuna te zien.

Ø  Afstand Groningen – Sneek: 81 km. Reistijd: 1 uur 10 min.

Ø  Rij naar de Europaweg -> voeg in op de N7 -> vervolgens naar de A7

Ø  Neem afslag E22 Den Helder/Sneek en op de A7 -> afslag 22-43-Sneek-Oost

Van vintage tot ketens tot originele boetiekjes, kortom, voor ieder wat wils. Thrifty Autoverhuur in Groningen heeft voor je gemak de locaties bij elkaar gezet waar je gezellig kunt shoppen:

·         A-Kwartier – de Hoge en Lage der A, het A-Kerkhof voor kunst en luxe

·         Folkingestraat – midden in het centrum met originele winkels en eettentjes

·         Oosterstraat – winkelen in historische panden voor mode, lifestyle en interieurtrends

·         Zwanestraat en Kromme Elleboog – vintage en speciaalzaken

·         Westerhaven – trendy wijk met hippe lokale winkels en horeca

·         Oude Kijk in ’t Jatstraat – midden in het academisch hart van Groningen, koffietentjes, vintage…

 Tip van autoverhuur Groningen: buiten het centrum winkelen? Rij met je Groningen huurauto naar onderstaand winkelcentrum met meer dan 80 winkels waar je vast en zeker iets van je gading vindt:

·         Winkelcentrum Paddepoel – grootste overdekte winkelcentrum van het Noorden

-          Adres: Eikenlaan 330, 9742 AP Groningen

Parkeren doe je op de parkeerlocaties P1 en P2 bij het winkelcentrum. Het eerste 1,5 uur is gratis.

 

Een avondje los gaan, dansen, wijntje of kletsen in de kroeg?

Thrifty Autoverhuur in Groningen heeft een paar tips voor je.

·         De Poele- en Peperstraat en niet te vergeten de Grote Markt in het hartje centrum zijn de locaties bij uitstek waar je cafés, bruine kroegjes, bars, clubs hebt.

-          Stap binnen bij Ocean 41, en waan je op het strand in deze beachclub met exotische cocktails en hete muziek.

Adres: Grote Markt 41, 9711 LV Groningen.

Parkeer je Groningen huurauto veilig bij parkeergarage Forum, (9712JS Groningen)

-          Voor fine dining, arcade games en dansen tot zonsopgang op techno & bass ga je naar Oost.

Adres: Oosterstraat 13A, 9711 NN Groningen.

Parkeren: zie bovenstaande parkeergelegenheid.

 • Martinitoren: Iconisch symbool van Groningen, biedt panoramisch uitzicht op de stad vanaf zijn indrukwekkende hoogte.
 • Prinsentuin: Verken deze rustige Renaissance-tuin, een serene oase te midden van de stedelijke drukte, met evenementen zoals het Poets in de Prinsentuin-festival.
 • Groninger Museum: Onderdompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio in dit uitgestrekte museum, met meer dan 80.000 artefacten.

Verken Groningen met de autoverhuurservices van Thrifty en maak optimaal gebruik van uw bezoek aan deze levendige Nederlandse stad. Ontdek zijn culturele schatten, culinaire geneugten en schilderachtige schoonheid op uw eigen tempo. 

Veelgestelde vragen

Is er een milieuzone in Groningen ingesteld?

Nee, op dit moment nog niet.

Welke papieren moet ik tijdens een politiecontrole in Groningen laten zien?

Je rijbewijs, kentekenbewijs en de groene kaart (verzekeringsbewijs).

Staan er flitspalen in Groningen?

Ja, vooral op trajecten waar veel snelheidsovertredingen plaatsvinden. Bovendien voert de politie regelmatig mobiele snelheidscontroles op de aanvoerwegen naar de binnenstad van Groningen uit.

Wat moet ik doen bij autopech in Groningen?

Probeer de auto helemaal rechts van de weg te parkeren en zet de alarmlichten aan. Bel de vestiging van Thrifty en een autohulpdienst zoals de Wegenwacht van de ANWB.

Wat zijn de regels voor het huren van een auto in Nederland?

Bij het huren van een auto in Nederland zijn er verschillende regels en vereisten waar u rekening mee moet houden:

 1. Minimumleeftijd: Over het algemeen is de minimumleeftijd voor het huren van een auto 21 jaar. Sommige verhuurbedrijven kunnen echter eisen dat chauffeurs minimaal 23 of zelfs 25 jaar oud zijn, en voor chauffeurs jonger dan 25 jaar kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.
 2. Rijbewijs: u moet een geldig rijbewijs van uw thuisland hebben of een internationaal rijbewijs (IDP) als uw rijbewijs niet in het Engels, Nederlands, Frans of Duits is.
 3. Verzekering: De basisverzekering is doorgaans inbegrepen in de huurprijs en dekt schade aan de huurauto en wettelijke aansprakelijkheid. Het is echter raadzaam om aanvullende verzekeringsopties te overwegen, zoals Collision Damage Waiver (CDW) en Theft Protection (TP) om uw financiële aansprakelijkheid bij ongevallen of diefstal te verminderen.
 4. Creditcard: De meeste autoverhuurbedrijven vereisen een creditcard op naam van de hoofdbestuurder om de huur te garanderen. De creditcard wordt gebruikt voor de borg en eventuele extra kosten die tijdens de huurperiode worden gemaakt.
 5. Boekingsbevestiging: Zorg dat u altijd uw boekingsbevestiging of huurvoucher bij u heeft als u de auto ophaalt.

Moet ik een auto huren in Groningen?

Of u wel of niet een auto moet huren in Groningen hangt af van verschillende factoren die zijn afgestemd op uw individuele behoeften en voorkeuren. Eerst en vooral beschikt Groningen over een goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem, inclusief bussen en treinen, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor het navigeren door de stad en haar directe omgeving. Als u echter bij uw verkenningen prioriteit geeft aan flexibiliteit en autonomie, kan het huren van een auto voordelig zijn. Met een huurauto krijgt u de vrijheid om buiten de stadsgrenzen van Groningen te reizen en nabijgelegen attracties of landelijke landschappen in uw eigen tempo te verkennen. Het is vermeldenswaard dat parkeren beperkt en prijzig kan zijn in het stadscentrum, dus houd bij het nemen van uw beslissing rekening met de logistiek en kosten die met parkeren gepaard gaan.

Groningen verkennen met Thrifty: elektrische en benzineauto's

In lijn met de toewijding van Groningen om de CO²-uitstoot te verminderen, biedt Thrifty zowel elektrische als traditionele benzineauto's te huur aan. Omarm emissievrij rijden met onze elektrische auto-opties, wat zorgt voor een stillere en groenere reis.

Elektrische autoverhuur in Groningen: laadpunten en milieuzone

Groningen beschikt over ongeveer driehonderd laadpunten, waardoor het probleemloos is om uw elektrische huurauto op te laden. Hoewel de stad momenteel geen milieuzone heeft, streeft ze naar emissievrije logistiek tegen 2025, wat zorgt voor toegankelijkheid voor elektrische voertuigen.

Navigeren op de belangrijkste wegen van Groningen

Navigeer naadloos door de wegen van Groningen met Thrifty. De A7 en A28 verbinden Groningen met verschillende bestemmingen, waaronder Leeuwarden, Zwolle en Utrecht. De Ringweg Groningen, bestaande uit de N7, N370 en N46, vormt een ringweg van 18 kilometer rond de stad, waardoor soepel intra-stadsverkeer mogelijk is.

Van Groningen naar belangrijke bestemmingen

Met een huurauto van Thrifty reist u moeiteloos van Groningen naar Amsterdam in slechts 2 uur via goed gemarkeerde routes. Op dezelfde manier bereikt u Zwolle in slechts 1 uur en 10 minuten, wat zorgt voor gemak en comfort gedurende uw reis.

Een handige gids voor Groningen

Beste accommodaties in Groningen

 • City Hotel Groningen: Gelegen nabij belangrijke attracties zoals het Groninger Museum en de Martinitoren, biedt fietsverhuur en uitstekende voorzieningen.
 • Hotel Schimmelpenninck Huys: Gelegen in een historisch herenhuis, biedt unieke kamers, een binnentuin en handige toegang tot lokale bezienswaardigheden.
 • Van der Valk Hotel Groningen - Westerbroek: Genesteld net buiten de stad, ideaal om het Hondsruggebied te verkennen, met luxe kamers en laadpunten voor elektrische auto's.

Beste eetervaringen in Groningen

 • De betere tijden: Geniet van moderne Nederland gerechten samengesteld uit de beste lokale ingrediënten, met een verrassingsmenu op maat van uw voorkeuren.
 • De Roastery: Ervaar wereldse smaken in een gezellige omgeving, gevestigd in een historische koffiebranderij, met een gevarieerd aanbod van gerechten.
 • Houdt van eten: Geniet van moderne Franse gerechten op de beroemde Herestraat van Groningen, wat een gastronomische reis belooft in een gastvrije ambiance.
Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Thrifty haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.