Home  Spanje  Valencia  Alicante  Alicante Luchthaven

Alicante, de parel van de Costa Blanca

Het vliegveld van Alicante ligt ten zuidwesten van de stad Alicante, aan de Costa Blanca in het zuidoosten van Spanje. Het vliegveld heette voorheen El Altet en is de belangrijkste toegangspoort van de Costa Blanca regio. Jaarlijks maken meer dan tien miljoen reizigers gebruik van het vliegveld en worden er meer dan 80.000 vluchten uitgevoerd, waarvan vele internationaal en met charter maatschappijen.

Het Alicante vliegveld ligt naast de stad Elx en in de gemeente Elche, dicht bij Santa Pola en de kust van de middellandse zee. De drukke A7 en N332 snelwegen liggen naast het vliegveld. Het centrum van Alicante ligt op slechts 9km ten noordoosten van het vliegveld.

Voor autoverhuur op het vliegveld van Alicante kun je terecht bij de Thrifty Alicante vliegveld locatie. Thrifty heeft geen grote wereldwijde promotiecampagnes maar biedt de klant iets wat nog veel belangrijker is, namelijk een uitstekende service en een standaard laag verhuur tarief. Wanneer je een auto huurt via de website kun je tijdens het boekingsproces locatie gebonden aanbiedingen tegenkomen. Zo kun je bijvoorbeeld met de Wildcard actie een gezinsauto huren voor de prijs van een compacte auto. Zo is ook op het vliegveld van Alicante goedkope autohuur mogelijk met Thrifty autoverhuur.

De eeuwenoude en zeer aantrekkelijke stad Alicante is de grootste stad van de Costa Blanca en wordt gekarakteriseerd door historische gebouwen, mooie boulevards, prachtige stranden en geweldig weer. Vele van de beste restaurants en barren zijn rondom de jachthaven gelegen terwijl je om te winkelen beter een bezoekje kunt brengen aan een van de vele kleurrijke markten.

Waarom voor Thrifty kiezen?
  • Gunstige locaties
  • Het hele jaar door voordelige tarieven
  • Geen verborgen extra kosten - diefstal- en schadedekking inbegrepen
  • Geen creditcard kosten
  • Geen wijzigings- of annuleringskosten *
  • Keuze van pre-paid of 'later betalen' tarieven
  • 50 jaar ervaring
  • * indien gemaakt binnen zeven dagen na reservering.

Autoverhuur Pickup Locaties 

Alicante Luchthaven
Adres :Alicante Airport
Telefoonnummer :34-902-37-73-37
Postal Code : 03195
Location type : Airport Location
Uren: (*) Met aanvullende kosten
Mo-Su 0800-2400

De meeste van de toeristen die naar Alicante komen gaan voor het geweldige weer en de mooie stranden. Het belangrijkste strand is Playa San Juan. Hou je van cultuur en historie, breng dan een bezoek aan het oude stadscentrum, de 14e eeuwse St Maria kerk en het Santa Barbara kasteel. Voor alle soorten reizigers is accommodatie te vinden in deze stad. Van luxe hotels bij het vliegveld voor de zakelijke reizigers, tot grote resorts aan het strand of goedkopere hostels in de stad voor iemand met een kleiner budget.

Of je nou een weekendje naar Alicante gaat, liever een lange vakantie aan het strand doorbrengt of naar Alicante toe moet voor zaken, het is een stad waar je je gegarandeerd zult vermaken. Met de vele keuze aan restaurants, hotels en bezienswaardigheden is er voor ieder wel wat te vinden om je bezoek aan Alicante te laten slagen.

 

 

Alicante Luchthaven Weather
    Foto's van Alicante Luchthaven